Kreativa hjärnor.
Smart teknik.

Lennandia är en kommunikationsbyrå som skapar budskap för kunder i olika branscher.

Vi tror på kreativitet och smarta verktyg som får rätt idé att nå rätt målgrupp. Att få mottagaren att förstå din produkt eller tjänst och samtidigt lockas känslomässigt av den. Vi sammanfattar det: Kommunikation med lust och logik.

Lennandias team har samlad expertis i strategi, koncept, webb, innehåll och rörlig media. Vi kan vara en långsiktig samarbetspartner kring kommunikation eller skapa enskilda koncept och kampanjer. Viktigast är att vi alltid ser helheten och vårdar ditt varumärke oavsett kanal eller insatsens storlek. Du når oss via sociala kanaler, mail eller telefon. Vill du besöka våra kontor är du välkommen till Stockholm eller till Karlskrona där reklambyrån grundades.

Vi bjuder på våra tankar.

Att hitta rätt kommunikationslösning är enkelt. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett möte. Helt utan kostnad.

Resten är historia

Sedan Lennandias grundare Jan Lennartsson och Kent Andersson träffades har deras drivkraft varit att hitta kreativa koncept och kommunikationslösningar för byråns kunder. Genom åren har det skapats säljande budskap inom många branscher. Allt från bilindustri till bostäder. Från telekom till försäkringar. Några av alla historiska uppdrag kan du se i vårt arkiv.

Saab Magazine

Från 1993 till 2008 producerades Saab Magazine som gick ut till alla Saabägare. Syftet var att stärka varumärket i ord och bild och bekräfta bilägarens val.

Rosenholm Arena

När Karlskronas nya idrottsarena byggdes (numera NKT Arena) lät vi kända statyer i Karlskrona representera invånarna och deras förväntningar.

Titta efter varumärket (MRF)

Varumärkeskampanj som uppmanade bilägare att välja en MRF-ansluten bilverkstad. Gjordes som TV-reklam, radiospot, annonser, webb och butiksmaterial för verkstäderna.

Ingenting har hänt – Sydöstran

Löpsedelskampanj för morgontidningen Sydöstran som firade att ingenting hänt med upplagan. Unikt 2014 då alla dagstidningars upplagor sjönk stadigt.

Grannfesten

Event som producerades för fastighetsbolaget PBA där hyresgäster fick tävla om en festlig kväll med grannarna. Syftet var att bygga starkare relationer med hyresgästerna och få grannar att lära känna varandra.

Stora val i livet – Bridgestone

Kampanj där Bridgestones kunder fick prova dubbade eller dubbfria vinterdäck innan köp. Kampanjen fick humoristiska radiospotar, egen webbsida och butiksmaterial till verkstäder och bilförsäljare.

Neptun tidning

Tidning för Marinmuseums ubåtshall som kretsar kring HMS Neptun, en svensk ubåt från kalla krigets dagar.

Östran renovering i Rött

När Kalmartidningen Östran bytte tillbaka till ursprungsnamnet Östra Småland fick den en total renovering. Vi lanserade det nygamla varumärket genom att lyfta fram medarbetarna och berätta om satsningen.

MRF Hasse

För att belysa olika delar av MRFs verksamhet producerades en rad webbfilmer där karaktären Hasse lägger fram sina funderingar för MRFs vd Tommy Letzén.

PBA – har tagit studenten

Fastighetsbolaget PBA ville locka unga hyresgäster. Detta gjordes i samband med studenten med radioreklam, en vepa där kortegen passerade samt blommor till studenterna med tillhörande trycksak.

Närhet LF

Kundtidning för Länsförsäkringar Blekinge som speglar verksamheten, aktuella händelser, försäkringskunder och medarbetare i ord och bild.

Östran – kära konkurrenter

När röda Kalmartidningen Östran skulle dela lokaler med blå konkurrenttidningen Barometern berättade vi det för läsarna i kaxiga annonser.

Flextronics kontraktstillverkning

Flextronics kontraktstillverkning var nytt i Sverige på 90-talet, men välkänt i USA. Vi lånade några amerikanska klassiska koncept för att lansera företaget på den svenska marknaden.

Varvskranen

Vi tog fram namn, grafisk profil, trycksaker, webbsida, film och event för bostadshuset Varvskranen i Karlskrona. Uppdragsgivare var Växjöföretaget GBJ Bygg.

Växelspak för kvinnor

Den provocerande annonsen med diskborsten gjordes i syfte att belysa hur bilpolitiken slår orättvist mot kvinnor. Sattes lämpligt nog upp på stortavlor nära Rosenbad och såg till att vd fick komma till morgon-TV.

Calle blev tidningsprofil

När Östra Småland/Nyheterna bytte grafisk profil och redaktion, så introducerade vi ”Calle” som en maskot för tidningarna. Han dök upp i några webbfilmer och annonser.